szept 262017
 

Szentlélek Szeminárium 2017. szeptember 19-től

 

 

 

Eredetileg úgy gondoltuk, hogy 30 fősre tervezzük ezt a lelkigyakorlatot. Most - négy nappal a kezdés előtt - már 60 főt közelíti meg a létszám. Ma is volt 8 jelentkező.

Sokat vívódtunk: Vajon szabad-e leállítani a további jelentkezést? (hiszen a helyiség befogadóképessége erős korlát.)

Így döntöttünk:

A jelentkezést nem állítjuk le, mert lehet, hogy éppen Neked kell itt lenned. (Ide kattintva elolvasható, hogy miről szól a Szentlélek Szeminárium!)

Hogy hogyan fogunk elférni? Nem lehet olyan helyzet, amit az Úr segítségével nem tudunk megoldani...

...

Ma a létszám már 80 felett van. Emiatt helyszínváltozás van!

 

 

 

 

 

6 évvel ezelőtt indult egy "Szentlélek Szeminárium" Annyira meghatározó élmény volt, hogy a résztvevők elhatározták, hogy a lelkigyakorlat végén továbbra is együtt maradnak. Ebből az elhatározásból alakult a Lelkes Közösség.

Ezt az új Szentlélek Szemiráiumot már a Lelkes Közösség szervezi

Első alkalom: 2017.szeptember 19. kedd este 1/2 8

Új helyszín a Ferences Templom. (Esztergom)

Tanúságtétel egy nemrég végetért Szeminárium egyik "hallgatójától":

A Szentlélek Szeminárium bearanyozta napjaimat. Nagyon fáradtan érkeztem az alkalmakra, de teljesen felvillanyozódtam egész hétre.
Szárnyalltam. Magától ment minden, és nagy nyugalom, békesség töltött el minden nap. Alig vártam, hogy újra kedd este lehessen.
Sajnálom, hogy csak 9 és nem 90 hétig tartott.

Amit tudni érdemes erről a 9 hetes lelkigyakorlatról:

Az alkalmak este 1/2 8-kor kezdődnek. Gábor atya érkezéséig csendes, vagy énekkel kísért ima szokott lenni. Ezt követően Gábor atya tanítását hallgatjuk meg, majd megbeszéljük a hallottakat. A megbeszéléseken nem feltétlenül kell aktívan részt venni.

Két alkalom között viszont nem maradunk feladat nélkül. A feladat napi egy ima elimádkozása, és egy hetes gondolatébresztő végigelmélkedése.

A lelkigyakorlat célját talán legjobban azzal lehetne összefoglalni, hogy Jézus azt szeretné, hogy látszódjon rajtunk a hitünk: cselekedeteink, életünk legyen olyan, hogy anélkül is tudják rólunk, hogy mondanánk: keresztények vagyunk.

Tudjuk azonban, hogy minden nap szükségünk van kis megtérésekre. Nem eget rengető nagy átalakulásokra, csak apró változásokra. Vagy arra, hogy amelyik napon nem sikerül így élnünk, akkor érezzük, holnaptól érdemes lesz újra megpróbálni.

Ez a lelkigyakorlat ehhez is segítséget nyújt.

Ha szeretne jelentkezni, akkor itt adja meg adatait:

Név*:
E-mail cím*:
telefon:
A telefonszámodat azért kérdezzük, hogyha valami sürgős jelezni valónk lenne, akkor a lehető leggyorsabban el tudjunk érni Téged.
életkor:
- 20 év
20-30
30-40
40-50
50-60
60 -
Az életkorodat azért kérdezzük, hogy a csoportokba történő beosztáshoz segítségünkre legyen.

Sorry, the comment form is closed at this time.