okt 152017
 

„Isten szeretete ingyenes”

Lelki nap

Keresztes Szent Jánosról

Béri Renátó

kármelita atyával
„a helyes gyakorlat a helyes elméletből fakad”

Helyszín: Esztergom, Mindszenty iskola aula

2017. okt. 14.

szombat 10 órától kb. 16 óráig

Miről szól?

„Nem elég, hogy megtértünk, hiszen az „csupán” az Istennel való közös életünk első napja. Utána következik még egy egész élet, amelyet vele együtt kell leélni, és az már nem ugyanolyan, mint a megtérés idején. Az Istenhez fűződő kapcsolatunk fejlődik, alakul; kihívások, krízisek, nehézségek vannak benne. Nem lehet visszatérni a startvonalhoz, a megtérés pillanatához, hanem menni kell előre, elsajátítva a helyes hozzáállást.

Keresztes Szent János ehhez segít hozzá.”

(Renátó atya)

Béri Renátó

(részletek a kép felett)

Mondd el véleményedet!

Oszd meg másokkal élményedet!

  2 hozzászólás to “Béri Renátó Keresztes Szent Jánosról”

  1. Nagyon jó volt! Csak bátorítani tudlak titeket, hogy szervezzetek továbbra is ilyen lelkinapokat.:)

  2. Köszönöm szépen, hogy részese lehettem, mindig találok vmi forradalmian megújítót, ha az atyát hallgatom, a szellemi frissessége és magával ragadó isten-szerelmes-tüze, áthatja és betölti a termet, én még sokáig tudnám hallgatni, és olykor elvitázni is vele, amire se idő sem mód persze nincs, de azért én azt hiszem, olyan témáról és szemszögről sikerült beszélnie, ami mindnyájunknak részben új: a megújulás, fejlődés a fájdalom és krízisek útján.
    Nagyon szeretem a rendjének szentjeit, de Szent Jánost talán a legelőbb szerettem. Szeretném beszerezni azt az írását amiről szó volt az előadáson, és most nem a Lélek sötét éjszakájára gondolok, hanem az idézetre ami elhangzott- a vers, meg még amit lehet. Ebben ha tud vki segíteni azt megköszönöm. Nagyon jó, hogy idősnek – fiatalnak mindenkinek szólt ez a lelkigyakorlat. Ez csak elindító egy úton, csak kezdet és a folytatásban része lesz neki az atyának és a Lelkes Közösségnek is. Mégegyszer köszönöm!

Sorry, the comment form is closed at this time.